Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HFF : bolletjestrui Giulio Ciccone maakt deelnemerslijst compleet

Foto - Giulio Ciccone twitter Lidl

De organisatie van HFF heeft op de valreep nog een mooie naam uit de hoed getoverd voor het na-Tourcriterium van komende donderdag. De Italiaan Giulio Ciccone zakt naar Herentals af om er zijn bolletjestrui te laten zien.

Wout van Aert, Jasper Philipsen, Steff Cras, Oliver Naesen, Frederik Frison, Thibau Nys, de afscheidnemende Jan Bakelants… Het na-Tourcriterium kon al op een mooie schare toprenners bogen. Maar Giulio Ciccone is zonder twijfel de kers op de taart.

De 28-jarige Italiaan van Lidl-Trek was een van de absolute smaakmakers van de afgelopen Ronde van Frankrijk. Dag na dag knokte hij zich in een ontsnapping om op zoveel mogelijk hellingen als eerste boven te komen. Hij won dan ook oververdiend het bergklassement.

“Het is fantastisch dat we na groene trui Jasper Philipsen ook de bolletjestrui in Herentals aan het werk gaan zien”, aldus de organisatie. “Het is en blijft tenslotte een na-Tourcriterium, dus het publiek verwacht zulke uitblinkers aan de start. Ondanks het nakende WK op de weg hebben we weer een mooie mix samengebracht van eliterenners met naam en jong lokaal talent.

En uiteraard geeft de geboorte van Jerome van Aert extra cachet aan deze 17e editie…”

Ook de deelnemerslijst van het Clima & Partners criterium voor dames (elite) is rond. De grootste namen van het vrouwenpeloton zijn uiteraard aan de slag in de Tour de France Femmes, maar het deelnemersveld oogt er opvallend internationaal. Rensters uit Amerika, Zweden, Australië en Ierland rijden in Herentals mee ter voorbereiding op het WK in Glasgow, terwijl onder meer Laura Verdonschot, Julie Brouwers en de ervaren Loes Sels de Belgische eer verdedigen.

Programma donderdag :

17u-18u: Clima & Partners Criterium (dames elite)

18u30-19u15: voorstelling deelnemers op de Grote Markt (aansluitend op parcours)

19u30-22u: na-Tourcriterium

22u-22u15: huldiging op het podium aan Hotel Karmel.

Foto : Giulio Ciccone twitter Lidl-Trek.

HFF 2022 - foto Johan Temmerman

HFF 2022 - foto Johan Temmerman

Grote Markt, Herentals, België

Foto - Giulio Ciccone twitter Lidl

Deel dit artikel